PHILOSOPHY

Mijn visie is dat kunst & cultuur een roeping is. Ik vind het leukste aan deze creatieve sector, dat je veel mensen tegen komt die zo passievol bezig zijn met creëren. Deze creaties kunnen vele emoties losmaken bij jezelf en anderen. Als technicus is mijn streven om de mensen die hun passie uitoefenen binnen de grenzen van het mogelijke van dienst te zijn: techniek als een hulpmiddel voor een (nog) mooier resultaat.

Ik ben zelf muzikant, songwriter, tekstschrijver. Dat zal in veel gevallen een stuk makkelijker communiceren. Ik zal ook niet uitweiden over techniek, want techniek is ondergeschikt aan performance, als het maar werkt. Het gaat er niet tenslotte niet om waarmee je opneemt, maar hoe het uiteindelijk klinkt. Ik hou voor mezelf de drie volgende regels aan:

  1. Goed geluid begint bij een goede sfeer. Alles is namelijk afhankelijk van of je prettig in je omgeving voelt. Productiviteit en creativiteit zijn gebaat bij een relaxte sfeer.
    Dankzij een ruime ervaring in de podium- en studiowereld, kan ik ervoor zorgen dat je aan het eind van de rit met een goed gevoel het podium afstapt of naar je opgenomen werk kunt luisteren.
  2. Goed geluid heeft ook te maken met goed communiceren. Wat is je doel, wie wil je bereiken en hoe wil je klinken? Er zijn genoeg voorbeelden voorhanden waarmee je duidelijk kunt maken hoe je iets wilt laten klinken. Communicatie is de sleutel tot het begrijpen van elkaar. Daarom vind ik het belangrijk om van te voren met elkaar te spreken over wat je wilt bereiken.
  3. Goed geluid is ook goed voorbereiden. Hoe meer je je sound uitdenkt van te voren, hoe minder je aan het toeval overlaat op de moment dat je het niet aan het toeval kunt overlaten. De oefenruimte kost tenslotte minder geld dan een studio en een slechte show levert geen publiek op!